MARJA's MOESTUINvrijdag 2 april 2010

Vegetable Lady Society opgericht


Op donderdagavond 1 april om 11 over 10 vond de oprichtings vergadering plaats van 'The Vegetable Lady Society', kort 'The Veggies'.

Onder het genot van een groentensapje besloten de dames Carla, Liesbeth, Lisette en Marja dat het hoog tijd was voor een serieuze daad. Carla gaat de voorzittershamer hanteren, Liesbeth beheert de kas en Marja wordt de secretaris. En Lisette is tot nu toe eerste en enig lid.
Carla dankt haar positie als voorzitter aan het feit dat het haar gelukt is om veruit het grootste aantal tomatenplantjes op te kweken (320!). Liesbeth is van huis uit goed met de centen en voor Marja bleef de positie van secretaris over.


Eerste besluit van de zojuist opgerichte 'Society' was vast te stellen vanaf welk moment een 'lady' lid mag worden van 'The Vegetable Lady Society'. Besloten is dat dames met een moestuin van minimaal één vierkante meter welkom zijn.

De eerste studiereis zal binnenkort gehouden worden richtnig Dordrecht, naar het wahalla van de zaadjes, nl. de firma Vreeken.

Uiteraard is het voornaamste doel van de Society gezelligheid en het uitwisselen van ervaringen, recepten en kennis.

4 opmerkingen:

 1. Dames van harte met jullie clubje.

  Ik kwam al vaak hier even langs om dingen te lezen en daar natuurlijk zelf ook van te leren.
  Blijf jullie nu zeker volgen.

  Groetjes, Marian.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marian, bedankt voor je leuke reactie. Het lijkt een grapje maar het toch serieus bedoeld. Maar natuurlijk moet het ook altijd leuk en gezellig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marja,

  Leuke en handige website!! Ik ben dit jaar voor het eerst aan de slag gegaan met een moestuin(tje). Eigenlijk is 'ie nu al te klein, maar ik probeer me nog maar een beetje in te houden. Eerst maar eens kijken hoeveel werk dit oplevert!
  Ik heb nu uien, aardappels, wortels en sla in de moestuin staan. Verder ben ik in de kas bezig met tomaten, pepers, pompoen en basilicum.

  Groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mirjam, Veel succes met je moestuin. Ik ben vorig jaar begonnen met 100 m2. En ben tegen mijn verwachting in enorm enthousiast geworden(blijkt wel uit mijn blog). En kom er ook achter dan 100m2 al snel te klein is als je allerlei verschillende groenten wil verbouwen. Ik probeer dit jaar ook echt bijzondere groenten uit. Zoals aardpeer, kousenband, okra, bladmoes.
  veel succes !

  BeantwoordenVerwijderen

Heel erg bedankt voor je reactie, groeten Marja