MARJA's MOESTUINdinsdag 6 april 2010

Three times a Lady

Naar aanleiding van de oprichting van 'The Vegetable Lady Society' kreeg ik van vriendin Lisette onderstaand bericht. Een lady kan pas een vegetable lady worden wanneer ze over minimaal één vierkante meter moestuin beschikt. Lisette neemt het zekere voor het onzekere en heeft 2 vierkante meter moestuin bak geplaatst:

================

Beste Marja,
Gisteren eerst bij jullie mest gehaald en daarna 400 liter tuinaarde en natuurlijk mijn 2 m2 bakken.
de vorige uitvoering van de m2 bakken hadden een handig 'inelkaarzetsysteem' , maar waarschijnlijk wegens overmatige belangstelling hebben ze er nu maar een zakje schroeven bij gedaan.
Dus jawel, nadat we gisteren de grond mosvrij hebben gemaakt, kalk en graszaad gestrooid hebben, kon ik vandaag mijn moestuin eindelijk
'Ladywaardig' maken!

helaas zat het weer niet mee, maar daar gaat een hobbyboerin als ik niet voor binnen blijven.
dus gewapend met schroefmachine en een berg zin lekker de regen in!
met een resultaat waar ik heel trots op ben... ( en ja zelfs Rob is trots )

ik ben een beetje creatief geweest met de bijgeleverde verdelingslatjes en heb dus nu niet alleen vierkante vakken maar ook langwerpige en heb met de overgebleven latjes een rekje gemaakt waar straks de hogere planten langs kunnen groeien.
omdat ik vorige week stormschade aan het kasje heb opgelopen heb ik deze maar verstevigd met een rand stenen!
laat nu de regen, zon en wind maar komen, Lady Lizzy is er klaar voor...
met gepaste trots heb ik natuurlijk foto's gemaakt!

(ik ben nog aan het brainstormen over een vogelverschrikker, die mag natuurlijk niet ontbreken. Rob is weinig thuis, dus die kan helaas de vogels niet weghouden... hihi)

3 opmerkingen:

 1. Erg leuk en handig bedacht!!
  Ik probeer al lang om mensen te motiveren om te gaan tuinieren en dan vooral groentes, fruit en kruiden. Dus toen ik deze mogelijkheid zag bij Welkoop kon ik dat ook mooi als tip doorgeven aan mensen die zeggen dat ze geen ruimte hebben voor een moestuin.
  Mag ik ook digitaal bij de club: ik ben een lady (althans zo kan ik me wel gedragen)en heb een moestuin (600vierkante meter).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tijm bedankt voor de leuke reactie. Onze Vegetable Lady Society is spontaan ontstaan net zo spontaan als we alle 4 onafhankelijk van elkaar vorig jaar aan een moestuin zijn begonnen. Maar het helpt inderdaad om elkaar te motiveren en tips uit te wisselen. Natuurlijk ben je van harte welkom om hieraan mee te doen. We zijn alle 4 nog 'groentjes' op het gebied van moestuinen en kunnen dus nog veel leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit lijkt op de www.makkelijkemoestuin.com van Jelle. op zijn site staan wat tips om het nog makkelijker te maken

  BeantwoordenVerwijderen

Heel erg bedankt voor je reactie, groeten Marja