MARJA's MOESTUINvrijdag 19 februari 2010

Een moestuin is helemaal hip en trendy
Wie denkt dat een moestuin bijhouden voor geitenharenwollensokken types is, vergist zich. Het is een reuze trend aan het worden. Ik denk dat in deze redelijk onzekere tijden van economische crisis en verzin het nog allemaal meer, mensen onbewust verlangen naar een stukje veiligheid. En dat stukje veiligheid vinden ze meestal in hun eigen huis.
En in dat eigen huis worden dan vanzelf zaken als gezond en lekker eten belangrijker. En als je dan de ruimte en de tijd hebt, is het een kleine stap naar een eigen moestuin. Alhoewel een kleine stap. Er komt natuurlijk wel een grote hoeveelheid werk bijkijken. Maar dat is op zijn tijd ook wel leuk. En weer eens wat anders dan shoppen of high tea'en of wat een mens nog meer doet in zijn vrije tijd.
De bezitters van moestuinen verkeren sinds vorig jaar ook in goed gezelschap. De first lady van de USA, Michelle Obama heeft ook samen met kinderen van een basisschool in Washington de schop in de grond gezet. Om een stukje tuin bij het Witte Huis om te spitten tot een moestuin van 100 m2. Michelle Obama wil hiermee een voorbeeld stellen en een pleidooi houden voor gezondere voeding.
Ze is niet de eerste presidentsvrouw die een stukje tuin van het Witte Huis omspit. Eleonere Roosevelt was haar voor tijdens de tweede wereldoorlog.
Michelle Obama wil dat medewerkers, gasten en bewoners van het Witte Huis verse groenten en fruit voorgeschoteld krijgen. Ik woon dan wel niet in een wit huis maar in een van saaie bruine bakstenen, maar het is ook mijn streven om zo veel mogelijk verse, smaakvolle groenten uit onze eigen groentetuin te eten.
Rode bietjes staan er niet in de moestuin van het Witte Huis want die lust de president niet.

1 opmerking:

  1. Leuk je blog ontdekt te hebben!
    Zelf heb ik een volkstuin op zware klei van 600 vierkante meter bij Leeuwarden. Door het vriesweer is het jammer dat de grond al zo lang zo hard is, daardoor loop ik al 2 maanden achter op de werkzaamheden die ik deze winter van plan was aan te pakken. Maar de tuinbonen staan inmiddels in de vensterbank!
    Als je meer blogs weet over moestuinen dan zou ik ze graag willen weten.

    BeantwoordenVerwijderen

Heel erg bedankt voor je reactie, groeten Marja