MARJA's MOESTUINmaandag 3 mei 2010

Waterkerssoep

Met al dat water wat nu uit de lucht komt, schiet mij pas gezaaide waterkers goed uit. Maar de plantjes zijn nog lang niet groot genoeg om te 'oogsten'. Maar wat let me om nu alvast een recept van een lekkere waterkerssoep op te zoeken en hier te plaatsen:

Nodig aan  Ingrediënten: 3 lenteuitjes (gesnipperd), 3 el boter, 300 a 400 gr waterkers (incl. steeltjes), 3 el bloem, 1 1/2 l kokende bouillon, 2 eidooiers,
1 1/2 dl room (Evt. 2 el boter extra), beetje waterkers voor de garnering

Bereiding: Smoor de lenteui in een pan met dikke bodem met de boter tot glazig, doe de waterkers erbij en laat deze met het deksel op de pan in 5 minuten meesmoren tot ze zacht is geworden (let op: laag vuur). Roer de bloem erdoor (matig vuur). Van het vuur halen en de bouillon erdoor mengen. Even met de staafmixer erdoor om een glad mengsel te krijgen. Vlak voor het serveren de dooiers met room mengen, wat soep door dit mengsel roeren en vervolgens het ei/roommengsel al roerend bij de rest van de warme soep doen. Al roerend laten binden, let op dat de soep niet meer kookt. Als laatste evt. de extra boter door de soep. Garneren met de waterkersblaadjes.

Nu nog even geduld en dan kan ik straks een lekkere waterkerssoep met waterkers uit eigen tuin maken en misschien zijn de stengeluitjes dan ook al wat gegroeid zodat ik die ook kan gebruiken. Geduld, geduld !

1 opmerking:

  1. Ik hoop dat de waterkers snel geoogst kan worden. Wij hebben nog niet zo lang een tuin, maar volgend jaar wil ik er zeker ook waterkers in hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Heel erg bedankt voor je reactie, groeten Marja