MARJA's MOESTUIN



woensdag 12 mei 2010

Moestuin op dak van kantoor

Radio Rijnmond bericht vandaag dat Rotterdam een enorme moestuin krijgt bovenop een bestaand kantoorcomplex aan de Schiekade. Het ‘Schieblock’ wordt tijdelijk ontwikkeld voor huisvesting van bedrijven uit de creatieve sector. Met op het dak ruimte voor radijs, tomaten en sla.

Voorlopig staat alles nog in de steigers. Toch staan de eerste bedrijven al te trappelen om hun intrek te nemen in het voormalige krakersbolwerk achter het Hofplein. Op initiatief van CODUM en Bureau ZUS (Zones Urbaines Sensibles) is met steun van eigenaar LSI en de gemeente Rotterdam een plan ontwikkeld. Zo zal alles zal zeer low budget worden aangepakt, want het pand wordt over vijf jaar gesloopt.

Opvallend onderdeel van het ‘Schieblock’-project is de aanleg van een moestuin bovenop het dak. Rotterdam kent al een subsidieregeling voor de aanleg van zogenaamde groene daken. Daken bekleed met in hoofdzaak gras. De initiatiefnemers achter het ‘Schieblock’ hopen van dezelfde regeling gebruik te kunnen maken om het gras te vervangen door diverse groentesoorten.

Uiteindelijk moet de oogst worden verwerkt in het eigen bedrijfsrestaurant. Voor de zomer zullen de eerste bedrijven zich in het complex vestigen.

3 opmerkingen:

  1. Hoi Marja,

    Ik ben sinds kort volger van je blog, Mamamuis attendeerde me erop. Ik heb al met veel plezier je blog gelezen. En gebruik gemaakt van je handige tips. Waaronder die van het lijstje met de juiste groente/kruidencombi's. En het gebruik van koffiedik! Dus dank daarvoor!
    Groeten!

    BeantwoordenVerwijderen

Heel erg bedankt voor je reactie, groeten Marja