MARJA's MOESTUIN



maandag 23 augustus 2010

The annual vegetable lady society summer dinner

Afgelopen zaterdag vond ons 'annual vegetable lady summer dinner' plaats. 5 vegetable ladies en hun partners hebbeb vreselijk hun best gedaan om met ingredienten uit eigen groententuin leuke gerechten te maken. Het resultaat was super en overvloedig en bovenal zeer gezellig. Onder het genot van diverse drankjes hebben we zeer veel lekkers genuttigd. Daarbij was het weer ons zeer gunstig gezind want we hebben tot in de kleine uurtjes lekker buiten kunnen zitten.
Natuurlijk ga ik proberen om alle recepten hier op de blog te plaatsen. Te beginnen met de door mijzelf gemaakte venkelkroketjes:

Venkelkroketjes



Uit magazine Buitenleven: venkelkroketjes
nodig: 70 gram boter, fijngesnipperd sjalotje, 95 gram bloem , 150 ml groentebouillon, 50 ml room, peper en zout, nootmuskaat, 3 eieren, 100 gram geraspte peccorino, 2 venkelknollen in blokjes, venkelgroen, zonnebloemolie, paneermeel


Bereidingswijze: Fruit het sjalotje zachtjes in de boter en voeg vrij snel 95 gram bloem toe. Roer goed door en laat flink warm worden. Het mengsel moet loskomen van de pan. Voeg de koude bouillon toe en roer de massa met een garde glad. Voeg vervolgens de room toe en laat het geheel 30 minuten op een heel zacht vuurtje gaar worden. Dit is nodig om de meel- smaak kwijt te raken. De massa is nu behoorlijk dik. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe. Meng de afgekoelde ragout met de venkelblokjes, het venkelgroen, de peccorino en een eidooier. Kneed de massa in kleine kroketjes en doe bloem, twee losgeklopte eieren en paneermeel elk op een eigen bordje. Haal de kroketjes eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste door het paneer- meel. Frituur ze op 180° C tot ze goudbruin zijn.

Op naar the annual vegetable lady sociecty winter dinner. Waarschijnlijk met zeer veel stamppot.








1 opmerking:

  1. Hallo Marja, wat klinkt dat heerlijk en enorm leuk allemaal. Ik volg sinds kort je blog en probeer het e.e.a. te leren over moestuinieren. Ik hou je blog in de gaten voor nog meer lekkere recepten uit eigen tuin.
    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen

Heel erg bedankt voor je reactie, groeten Marja