MARJA's MOESTUIN



donderdag 2 september 2010

Carla's recepten van The Annual Vegetable Lady Society Summer dinner

Voor bij de borrel: auberginekaviaar



Nodig: 3 aubergines, sap van 1 citroen, 6 eetlepels olijfolie, zout en peper, plakken tomaat en toast
Snijd de uiteinden van de aubergine en gooi die weg. Kook de aubergines in kokend water met zout tot ze heel gaar zijn.
Leg ze in een vergiet en laat ze een beetje afkoelen. Schil ze en doe het vlees in een kom en prak het.
Voeg toe citroensap en olijfolie. Maak op smaak met peper en zout. Laat afkoelen in de koelkast.
Serveer op toast en garneer met een plakej tomaat.




Aubergine met parmazaan


Nodig: 4-5 aubergines in plakken, 500 gram tomaten, basilicum, 6 eetlepels olijfolie, 50 gram geraspte parmezaan, 100 gram mozzarella in plakken, 2 losgeklopte eieren, 25 gram boter, zout en peper
Leg de plakken aubergine in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze min. 1 uur uitlekken.
Doe de tomaten intussen met 4-5 blaadjes basilicum en een mespunt zout en peper in een pan en kook ze 20 minuten op een hoog vuur: roer vaak. Haal de tomaten van het vuur en werk ze door een groentemolen.
Verhit de oven tot 180 graden. Spoel de aubergines af en dep ze droog. Verhit de olie in een koekpan en bak de plakken goudbruin.
Schep wat tomatensaus in een ovenschaal en leg daar aubergineplakken op. Bestrooi ze met wat parmezaan, bedek ze met een paar plakken mozzarella, bestrooi ze met wat blaadjes basilicum en overgiet met 3-4 eetlepels losgeklopt ei. Ga door met lagen maken en eindig met aubergine besprenkelt met tomatensaus. Verdeel er klontjes boter over en zet het gerecht 30 minuten in de oven. Het is ook koud lekker.

Snijbiettaart met eieren

Nodig: boter, 600 gram snijbiet, 10 eieren, 300 gram ricotta of cottagecheese, 2 eetlepels parmezaan, 2 eetlepels paneermeel, 200 ml slagroom, bladerdeeg, olijfolie, zout en peper
Verhit de oven tot 200 graden. Beboter een grote taartvorm. Kook de snijbiet gaar met wat zout en hak ze fijn.
Klop 4 eieren, de ricotta of cottagecheese, parmezzan, paneermeel en de room door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Roer er de snijboit doorheen. Maak een bodem en zijkanten van het bladerdeeg. Giet er de helft van de vulling in. Maak 6 kuiltjes in de vulling en breek in elk ervan een ei. Bestrooi het geheel met zout en peper. Verdeel er de rest van de vulling over. Zet hem in de oven tot de bovenkant mooi gekleurd is. Dien hem warm of koud op.





Groetjes Carla

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Heel erg bedankt voor je reactie, groeten Marja