MARJA's MOESTUINvrijdag 7 januari 2011

Met frisse moed het nieuwe jaar in

Eindelijk is het gaan dooien. En meteen gaat mijn moestuinbloed sneller stromen. En ik kan dan ook niet wachten totdat ik weer in mijn kasje en moestuintje aan de slag kan. Vol ongeduld heb ik daarom al de eerste zaadjes in de potgrond gestopt. En geduldig staan ze boven de verwarming in een zijkamertje te wachten op wat ochtendzon. De mosterdzaadjes zijn wel zeer fanatiek want na een paar dagen kwamen er al kleine scheutjes boven de grond.
Voor de hop en kervel moet ik meer geduld hebben. Want volgens het zakje van Vreeken, moet de Hop een wisselbehandeling ondergaan. Van 3 weken vochtig en warm, 3 weken in de koelkast, net zolang tot het zaad gaat ontkiemen. Heel bijzonder en ik ben nieuwsgierig hoe dit gaat aflopen.
De zaadjes voor de aubergines zitten ook al in een potje. Vorig jaar was dat geen succes. Veel planten maar geen vruchten. Genept voelde me ik door die planten. Dit jaar gaan ze eens een keer niet in de kas maar moeten de aubergine planten het buiten zien te redden.
Vol plannen ben ik dus. Nu maar hopen dat de ergste kou achter de rug is en we snel van een lekker voorjaarszonnetje kunnen genieten.

4 opmerkingen:

 1. ooh wat leuk, ik heb vanmiddag in de kringloopwinkel een heel klein kweekkasje voor op de vensterbank gekocht voor € 1.25 , goed he? kriebel kriebel, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op Tuinmeubelsblog.nl lees ik al regelmatig over tuinieren en de moestuin. Toch grappig dat dit nog steeds leeft, ook bij jongeren en mensen die een moestuin willen maken op hun balkon of dak.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marja,

  Ik kom net je blog tegen en ben aangenaam verrast. Leuke posts en mooie foto's! Ik ga je volgen!

  Groetjes,

  Kees

  twitter @keesdeboon
  http://deboon.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

Heel erg bedankt voor je reactie, groeten Marja