tag:blogger.com,1999:blog-4652364467522532126.post967979013922901312..comments2023-06-28T07:05:31.810-07:00Comments on Marja's Moestuin: PruimenbergMarjahttp://www.blogger.com/profile/01092231413879613370noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4652364467522532126.post-44653398665964225302011-10-10T00:27:45.298-07:002011-10-10T00:27:45.298-07:00als de takken van je pruimen afbreken komt dat omd...als de takken van je pruimen afbreken komt dat omdat je niet gedund hebt. Pruimen moet je dunnen --> beter & smakelijker fruit, gezondere boom. itt tot wat je zou denken krijg je ook meer kilo's, vandaar de leus van de (vak)pruimenteler: dunnen moet je door je grootste vijand laten doen omdat die meer weghaalt dan je zelf zou durven ;-) Beste tijd om te dunnen is als de pruimen ongeveer kleine knikkertjes zijn: haal ca 80-90% van de pruimen weg en je zult zien dat je betere pruimen krijgt!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4652364467522532126.post-41639386730157621402010-08-20T01:19:27.301-07:002010-08-20T01:19:27.301-07:00Hier een simpel recept voor lekkere pruimenjam. Wi...Hier een simpel recept voor lekkere pruimenjam. Wij willen hem niet al te zoet dus gebruiken liever geen geleisuiker maar losse geleipoeder en losse suiker. Ik heb dit jaar de pruimen geplukt even gewassen en ontdaan van de pitten (krijg je overigens hele vieze handen van). Dan in een grote pan (geen water toevoegen!) en peer 2 kilo pruimen 1 kilo suiker en 2 zakjes geleipoeder. En om het dan nog lekkerder te maken heb ik er een flink glas eau de vie bijgedaan. Een minuut of 10 laten koken en dan in uitgekookte potjes doen. En klaarMarjahttps://www.blogger.com/profile/01092231413879613370noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4652364467522532126.post-70915266218110847142010-08-19T13:36:44.365-07:002010-08-19T13:36:44.365-07:00Hoi Marja,
Wat een leuke site! Kun je mij een rec...Hoi Marja,<br /><br />Wat een leuke site! Kun je mij een recept sturen van pruimenjam? Ik heb een hele vracht Mirabellen gekregen van een vriend en wil die nu tot jam, taart of ... verwerken. Kun je me daaraan helpen? Mvrgr YvonneAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4652364467522532126.post-11831070975319300762010-08-10T12:40:30.788-07:002010-08-10T12:40:30.788-07:00Ziet er goed uit nog veel plezier met plukken enzv...Ziet er goed uit nog veel plezier met plukken enzv <br /><br />groetjes MariskaMaiskahttp://mariskastuinperikelen.blogspot.com/noreply@blogger.com